KOEDOE & CO

Een tweetalige Woocommerce webshop met duurzame jachtkleding. Op een zondagmiddag bij de schoonfamilie begonnen en uitgelopen tot een leuk vrijetijdsproject. 

Begin 2019 begonnen als Hunting Gadgets, maar later bleek een merkgerelateerde webshop beter te passen. Lees hieronder meer over het ontstaan en het verloop. 

HUNTING GADGETS

“Hey maar Mario doet iets met websites?”. Nog geen tijd om iets terug te zeggen of er lag een mobieltje met hunting-gadgets.mijnwebwinkel.nl onder mijn neus. “Wat zou je hier aan veranderen?”.

Niet veel later stond er een logo met de elegante Koedoe als boegbeeld/beeldmerk. Frisse kleuren die hinten naar de natuur en duurzaamheid. 

De laatste slide bevat de uiteindelijke versie van het logo. Een klassiek font met het sterke beeld van de Koedoe. Als statig contour 

Nog een week later stond er een Woocommerce-shop in ontworpen huisstijl. De doorontwikkeling kan beginnen.

DE OVERGANG NAAR KOEDOE & CO

De duurzame jachtkleding en accessoires voelde toch niet helemaal op hun plek op de webshop Hunting-gadgets.nl.

De webshop moet het merk dragen – Hunting Gadgets matchte niet met de high-end uitstraling van Koedoe & Co. Bij een nieuwe concept hoort ook een nieuwe huisstijl. Hieronder meer over de verschillende designkeuzes.

Beeldmerk & Typografie

Het beeldmerk van de koedoe is opzichzelfstaand en is daardoor goed los te gebruiken in achtergronden en details van visuals.

De merknaam in Monserrat Semi Bold is in kapitalen geschreven. Monserrat past hier perfect door de moderne edoch klassieke uitstraling, de kapitalen zorgen voor een krachtige en uitgesproken touchOok voor de titels en body-tekst worden Montserrat gebruikt. 

 

Beeldmerk met merknaam horizontaal uitgelijnd voor de header op de webshop.

Het logo op een kledinglabel met een chique donkergrijze omkadering.

Het beeldmerk is perfect te gebruiken in een patroon.

De patronen kunnen gebruikt worden voor inpakpapier en achtergronden

Kleuren

De diep donkergrijze kleur met in de hals van de koedoe een donkerdere tint om het beeldmerk meer diepte te geven. De stiksels en borduursels in en op de kleding zijn oranje. Deze kleur contrasteert mooi met de donkergrijze tonen en wordt daarom als CTA-kleur gebruikt. Als accentkleur heb ik geel, in een tint die hint naar goud, gekozen. Dit geeft, wanneer beperkt gebruikt, een luxe en letterlijk gouden randje aan de visuals.

 

KOEDOE & CO WEBSHOP

Een tweetalige Woocommerce-webshop in duurzame jachtkleding, accessoires en jachtreizen. 

Custom opties

Een van de grootste custom aanpassingen zijn de kleuren-radiobuttons. De standaard opties van de variabele producten gaven niet de optie om per kleur naar een nieuwe productpagina te linken. 

Het eindresultaat is gemaakt met html en css. De afbeeldingen hebben een border-radius, stroke en een active status om zo met de standaard radiobuttons te matchen. De afbeeldingen linken direct naar de juiste productpagina. 

Meertalig

Koedoe & Co heeft internationale ambities, daar hoort dus een meertalige site bij. 

Voor nu is de site in het Nederlands en Engels beschikbaar. De Nederlandse versie heeft uiteraard een .nl-domein en de Engelse een .com-domein

Door een domain pointer is vanuit WordPress eenvoudig content te vertalen en op de juiste storeview online te plaatsen. 

Per storeview is alle content opnieuw geschreven in de juiste taal. Niet alleen voor het gebruiksgemak, maar ook voor de zoekmachine.

Custom CSS

Werken met thema’s heeft zijn voor en nadelen. Het grootste nadeel is dat elementen net niet zo ontworpen zijn zoals jij – webdesigner – wilt. 

Hiernaast een simpel voorbeeld van het cart-icon dat niet matchte met de rest van het menu. 

Ten behoeve van CRO/UX verandert ook de cart-counter van kleur wanneer er items in de winkelwagen zitten. Hiermee creëer je direct visueel contrast en krijgt de gebruiker visuele feedback van de uitgevoerde actie(s).

Uiteraard zijn alle aanpassingen voorzien van opmerkingen, om wegwijs te blijven in de zee van code.

SOCIAL ADS

Koedoe & Co is zeer actief op Instagram en Facebook. Voor de advertenties maak ik zo nu een dan content.

Dit kunnen visuals uit Photoshop zijn of juist bewegend materiaal gemaakt met After Effects. Hier een een kleine greep uit het grote scala content. 

Ook hier is het belangrijk dat het product centraal staat, maar ook wat van de jachtsfeer kunt proeven. 

NOG MEER BEKIJKEN?